بسیاری از مردم بر این باورند که باهوش بودن یک خصیصه ذاتی است و اینکه باهوش بودن یا نبودن هر فرد در بدو تولد او مشخص میشود. حال آنکه اینگونه نیست و همه افراد میتوانند با انجام کارهای ساده و داشتن عادتهای مفید، هوش خود را افزایش دهند. عادتها بخشهای اصلی و جالب زندگی ما هستند. بعضی عادتها میتوانند به باهوش شدن ما سرعت ببخشند. در ادامه در بلاگ هایترجمه با ۱۰ عادت ساده برای باهوش شدن آشنا میشویم:
۱- ساز زدن بیاموزید.
کنفسیوس زمانی گفته بود که موسیقی ذهن انسان را باز میکند. تحقیقات نشان میدهد گوش دادن و نواختن موسیقی، هر دو ظرفیت حافظه انسان را افزایش میدهند. بعلاوه تلاش مداوم برای یادگیری ساز، شما را صبورتر میکند و تمرکز شما را هم افزایش میدهد.
۲- درباره موضوعات مختلف مطالعه کنید.
مطالعه تاثیر زیادی بر باهوش شدن افراد دارد. مطالعه در مورد موضوعات مختلف، به شما احساس خوبی میدهد و باعث میشود شما احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید و این خود میتواند نکته موثری در باهوش شدن شما باشد. مطالعه کمک زیادی در آماده شدن برای هرگونه شرایط در مورد موضوعی خاص میکند. در ضمن خلاقیت شما را در زمینه رسیدن به اهدافتان در آن موضوع خاص، بیشتر میکند.
۳- به طور منظم مدیتیشن کنید.
مدیتیشن به شما کمک میکند که بر روی خودتان تمرکز کنید و خودتان را بهتر بشناسید. مدیتیشن به شما کمک میکند تا استرس ذهنی خود را کاهش دهید و در نتیجه با ذهنی آرامتر، مطالب بیشتری را با دقت بهتر بیاموزید و یا تحلیل کنید. بعلاوه با داشتن کنترل کامل روی خودتان، میتوانید عوامل حواسپرتی را شناسایی کنید. این عوامل تاثیر بسیار زیادی در فرآیند باهوش شدن شما دارند.
۴- مغزتان را نرمش دهید.
همانطور که برای حفظ تناسب اندام، عضلات خود را پرورش میدهید، مغز را نیز باید با انجام چالشهای ذهنی مانند حل مسائل و یا بازیهای فکری، تمرین دهید تا اتصالات مغزی جدید ایجاد کند و شکل شاداب و فعال خود را حفظ کند. بعلاوه با انجام بازیهای فکری مانند سودوکو و جدول و غیره، شما میآموزید که در شرایط مختلف، چگونه با راهحلهای خلاقانه اوضاع را کنترل کنید.
۵- تمرینات بدنی ر افزایش دهید.
همیشه شنیدهایم که عقل سالم در بدن سالم است. پس با انجام تمرینات ورزشی منظم، مغز و بدن را هماهنگ نگه دارید. در ضمن تمرین و ورزش کردن، استرس و تنش را کاهش میدهد و باعث میشود خواب آرامتری داشته باشید. تحقیقات نشان داده است که هرچه جریان خون منظمتر و بهتری به سمت مغز در حرکت باشد، عملکرد آن دقیقتر و هوشمندانهتر خواهد بود. تمریناتی که بر سیستم قلب و عروق تمرکز دارند، باعث ایجاد سلولهای مغزی جدید میشوند و اصطلاحا مغز شما را رشد میدهند.
۶- یک زبان جدید بیاموزید.
یادگیری یک زبان جدید فرآیند سادهای نیست و گاهی اوقات هزینهبر هم هست اما این کار تاثیر بسزایی در افزایش هوش افراد خواهد داشت. آموختن قواعد گرامری جدید و گسترش دایره لغات، سلامت مغز و هوش شما را بهبود میبخشد. نتایج بسیاری از آزمایشها نشان میدهند که افرادی که دایره لغات قوی دارند، افرادی باهوشتر در برنامهریزی، حل مساله و برنامهریزی هستند.
۷- احساسات خود را بنویسید.
با نوشتن، هوش کلی خود را افزایش میدهید. نوشتن، تواناییهای زبانی شما را افزایش میدهد، بعلاوه کمک میکند مهارتهایی ازقبیل تمرکز، خلاقیت، تصور و درک مطلب را بهبود ببخشید. نویسندهها اغلب به عنوان افراد باهوش شناخته میشوند. شما میتوانید به هر روشی که راحتید بنویسید. دفترچه خاطرات بنویسید یا وبلاگنویسی کنید. نوشتن به شما کمک میکند که تصورات ذهنیتان را به کلمات تبدیل کنید. آموختن اینکه بتوانید خود را در قالب کلمات توصیف کنید، مهارتهای هوشی شما را افزایش میدهد.
۸- سفر کنید.
علاوه بر رفع خستگی و بی حوصلگی، مسافرت به باهوش شدن شما هم کمک میکند. تمرینات ذهنی و بدنی که در طول مسافرت انجام میدهید، ذهن شما را از استرس خالی میکند. وقتی شما استرس کمتری داشته باشید، بهتر میتوانید تمرکز کنید. در حین سفر، با افراد، مکانها، فرهنگها و ایدههای جدید آشنا میشوید که میتوانند کمک ذهنی خوبی به شما در انجام کارهای جدید باشند.
۹- آشپزی کنید.
اکثر ما تصور میکنیم که آشپزی کاری بیهوده است حال آنکه آشپزها افراد بسیار باهوشی هستند. در حین آشپزی شما در واقع در حال یادگیری انجام چند وظیفه همزمان هستید ونیز اندازهگیری دقیق و تصمیمگیری سریع را نیز میآموزید.
۱۰- در فعالیتهای ورزش جمعی شرکت کنید.
ورزشهای جمعی به جز تقویت بدن شما، ذهن شما را هم تمرین میدهند. شما با درگیر شدن در مسائل ورزشی حتی تماشای مسابقات ورزشی، پاسخگویی سریع، هماهنگی و اعتماد به نفس خود را افزایش میدهید و همین عمل میتواند باعث باهوش شدن شما شود.